Gratis patroon knuffel schaap

Materialen:
* Ongebleekt katoen (30 cm bij 40 cm)
* Bedrukte stof (25 cm bij 30 cm) (poten en binnenkant oren)
* Klein stukje vilt (ogen en staart)
* Vulling (bijvoorbeeld wol, kapok, poppenvulling)

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier.

Knip alle delen uit de stof. Leg de stukjes stof voor de poten van het schaap op elkaar, waarbij de buitenkant van de stof naar binnen is gericht. Speld de patronen van de poten op de stof. Naai de contour van de poten op de stof, waarbij je de onderkant open houdt. Keer de goede kant naar buiten.

Leg de stukjes stof voor de oren van het schaap op elkaar, waarbij de buitenkant van de stof naar binnen is gericht. Let op dat beide oren aan elkaar gespiegeld zijn en dat de bedrukte stof uiteindelijk aan de binnenkant van het oor komt. Speld de patronen van de oren op de stof. Naai de contour van de oren op de stof, waarbij je 2 cm open houdt, om de goede kant naar buiten te kunnen keren. Keer de goede kant naar buiten. Naai met de hand de opening dicht.

Teken de contour voor het lichaam van het schaap tweemaal op de stof met behulp van een Aqua Trickmarker (een viltstift waarvan de inkt oplost in water). Let hierbij op dat beide delen van het lichaam aan elkaar gespiegeld moeten zijn. Knip de inkepingen waar de poten komen in en positioneer de poten op de juiste plaats. Naai alle inkepingen in de stof dicht. Let hierbij op de buik van het schaap de juiste kant opbolt. Naai een paar keer over de poten heen, zodat ze goed vast zitten.

Naai met de hand de ogen op het lichaam van het schaap. Doe hetzelfde voor de oren. Alleen de bovenkant van de oren worden bevestigd aan het lichaam van het schaap, zoals weergegeven in het patroon. Naai de oren via de zigzaglijn weergegeven op het patroon nogmaals extra goed vast.
Vouw het vilt voor de staart dubbel en naai vast. Leg beide delen van het lichaam van het schaap op elkaar, waarbij de buitenkant van de stof naar binnen is gericht. Positioneer de staart op de juiste plaats en naai met de hand vanaf e bovenlangs naar g. Naai een paar keer over de staart heen, zodat deze goed vast zit. Keer de goede kant naar buiten.

Vul de achterkant van het schaap met de vulling. Positioneer de kin van het schaap. Naai eerst met de hand aan de ene kant van e naar g via f. Naai dan de andere kant van e naar g en vul het hoofd van het schaap met de vulling. Naai met de hand van g naar f. Vul net voordat je de opening sluit de knuffel met wat extra vulling.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

1 opmerking:

  1. Supertof... kwam via het googlen op je blog terecht, bedankt voor het idee!

    BeantwoordenVerwijderen