Gratis patroon knuffeldoekje "Olifant"

Materialen:
* Dikke zachte stof (40 cm bij 40 cm)
* Drie verschillende kleuren borduurgaren
* Extra sterke machinegaren
* Polyfill (30 cm bij 20 cm)

Werkbeschrijving:Download het gratis naaipatroon hier.


Knip alle delen uit de stof en houdt hierbij aan alle zijden 1 cm extra over voor de naad. Bedenk dat de twee delen voor het hoofd en de twee delen voor de oren aan elkaar gespiegeld moeten zijn. Het patroon voor het polyfill is aangegeven met een stippellijn.

Leg de borduurgaren voor de staart op de juiste plek op het werkstuk en speld vast. Leg de stof met de goede zijde op elkaar en naai van a naar b. Knip de hoeken schuin af en knip de naad om de 4 cm in. Maak een knoop in de staart en naai nog een aantal keer over de staart heen, zodat deze goed vast zit. Vouw de bovenste laag stof van de naad naar binnen en speld vast. Leg hierop het polyfill en naai met de hand vast. In de poten wordt geen laag polyfill genaaid, omdat de naad hier zo ver overlapt dat deze aan elkaar genaaid kan worden. Keer binnenste buiten. Naai met de hand van b naar c.

Leg de stof voor de oren en het hoofd met de goede zijde op elkaar en naai van d naar e. Speld beide delen met de goede zijde op elkaar en naai van e naar f. Borduur met borduurgaren de ogen op de stof. Door aan de binnenkant van de stof een extra laag vilt aan te brengen, voorkom je dat de stof gaat trekken. Naai nu van g naar h. Keer binnenste buiten en naai van f naar h. Plaats het polyfill aan de binnenzijde van het hoofd en naai met de hand vast. Gebruik eventueel twee lagen polyfill voor de juiste dikte.

Positioneer het hoofd op het lichaam van de olifant naai met de hand van g naar d en van d naar e. Vlecht de staart van de olifant en leg in het einde een knoop. Knip de staart twee cm onder de knoop af. Borduur met naaigaren de nagels op de voeten van de olifant.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

1 opmerking: