Gratis patroon knuffel vis

Materialen:
* Twee verschillende stoffen (vis)
* Effen stof (20 x 15 cm) (hoofd)
* Stof (25 x 20 cm) (vinnen)
* Borduurgaren (ogen en mond)
* Extra sterke machinegaren
* Vulling (bijvoorbeeld wol, kapok, poppenvulling)

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier.

Knip alle delen uit de stof en houdt hierbij aan alle zijden 1 cm extra over voor de naad. Naai de repen stof voor de voorkant van het lijf van de vis (inclusief het hoofd) aan elkaar vast. Doe hetzelfde voor de andere kant van de vis. Borduur met borduurgaren de ogen en de mond op het hoofd van de vis.

Leg de stukjes stof voor de vinnen van de vis op elkaar, waarbij de buitenkant van de stof naar binnen is gericht. Speld de patronen van de vinnen op de stof. Naai de contour van de vinnen op de stof, waarbij je de onderkant open houdt. Keer de goede kant naar buiten. Leg de aan elkaar genaaide stukken stof voor het lijf van de vis op elkaar, met de buitenzijde van de stof naar binnen gericht. Leg hier op de juiste plaats de vinnen tussen. Speld het patroon van het lijf op de vis. Naai de contour op de stof, waarbij je 3,5 cm open houdt. Naai een paar keer over de vinnen heen, zodat ze goed vast zitten. Keer de goede kant naar buiten. Vul het lijf van de vis met de vulling. Naai met de hand de vulopening dicht.

 
© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

6 opmerkingen:

 1. Het is een hele mooie vis, en redelijk gemakkelijk te maken, dank u wel voor het model :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als je de vinnen maakt, kun je er ook een stukje knisperpapier tussen doen.. enzo heb je dan een leuk visje wat "geluid"maakt. Vinden vooral baby's heel interessant...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Extra leuke tip! Nu heb ik helemaaal zin om deze super vis te maken!!:)

   Verwijderen
 3. Ik vind het een leuke vis, ik denk dat ik de vis ook ga maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk visje! Heb 'm voor mijn pasgeboren kleindochter gemaakt. De vinnetjes ietsje opgevuld met een stukje kussenvulling. De kop van zachte knuffelstof. Zo ligt 'ie knuffelig te zijn in haar wiegje. Dank je! Mijn schoondochter is er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen